Over

8 minuten is een website over stand up comedy in Nederland. In februari 2017 tikte Paul er een aantal blogposts uit, te beginnen met de blog '2 jaar', met als doel een blog op te zetten over hoe het is om als beginnende comedian je weg te zoeken in het comedylandschap, met het worden van professioneel comedian als doel. Na het delen van de blog 'De geboorte van nee' nam 8 minuten een aardige vlucht, zeker toen deze ook door anderen binnen de comedyscene werd gedeeld. Tijdens de verkiezingen van 2017 postte iedere comedian en zijn goudvis een grap over de verkiezingen; Nadaav stuurde Paul een bericht met het idee om deze te gaan verzamelen en op de site te zetten. Zo gezegd zo gedaan en de traffic op de site nam een enorme vlucht en stabiliseerde zich op een steeds groter aantal unieke bezoekers. Nadaav kwam bij 8 minuten en kwam al snel met meer goede ideeën, waaronder het foto-onderschrift.

Niels is een gigantische comedygeek en liep al tijden met het idee om een comedy podcast op te gaan nemen. Hij stelde voor het op 8 minuten te gaan doen, de liefde was wederzijds en een prachtig project was geboren. In het echt heeft 'ie al een stem waar Leen van de Toren de bibbers van krijgt, maar check 'em maar eens door een mic! Kelly is er in de zomer van 2017 bijgekomen als doorgewinterde journaliste. Ze klopte aan met het idee comedians te gaan interviewen en daar hoefden we niet lang over na te denken.

Paul zijn vriendin geloofde vanaf het begin dusdanig in het project dat ze voor valentijnsdag 2017 de domeinnaam www.8minuten.com cadeau heeft gedaan en in de zomer van 2017 zijn we overgegaan van wordpressblog naar een geheel zelfgebouwde site. Kijk dus lekker rond bij de blogs, de videos en luister de podcast. Heb je een idee dat je denkt dat goed bij ons past? Ga naar onze contactpagina, drop ons een berichtje en we komen zo snel mogelijk bij je terug om te vertellen dat het een waardeloos idee is en gaan er dan zelf mee aan de haal. Maar sowieso; bedankt dat je er bent, niet alleen als mens, maar ook als bezoeker van 8minuten.com!

Klik op de plaatjes hieronder voor de individuele bio's.


Naam
Paul London

Functie
MFCEO

Eerste 8 minuten
24 november 2012, Fringe Bar in Wellington(NZ)

Waarom 8minuten?
Voor mij is 8minuten een plek voor verhalen. Comedy is mijn passie en zoals ik zijn er meer. Door het delen van die verhalen komen we er misschien achter dat we allemaal zo gek nog niet zijn en voor de beginner is er een plek om eerst de wateren eens te testen.

Terug naar Top


Naam
Nadaav Chermon

Functie
Fotobaas, denktank en general editor

Eerste 8 minuten
Vrijdag 7 juni 2013, Surfdorp Scheveningen

Waarom 8minuten?
Ik vind het een vet initiatief en vind verhalen over hoe anderen comedy beleven heel interessant. Dit is een platform waar ik zelf mijn ei kwijt kan en ik me ook nog kan laten inspireren door andere comedians. We zijn met z'n allen een groep ADHD malloten bij elkaar, zie het als een praatgroep met zelfbedachte therapieën.

Terug naar Top


Naam
Niels Andriessen

Functie
De Stem

Eerste 8 minuten
23 juni 2015, Theaterschool Amsterdam

Waarom 8minuten?
Omdat je altijd een dude nodig hebt, die spullen heeft om dingen op te nemen. Ik ben ik dit keer die dude. Tevens ben ik enorm geïnteresseerd in Stand-up Comedy en de mensen die daar mee bezig zijn. Niet alleen om er achter te komen wat de drijfveer is om Stand-up Comedy te doen, maar ook om beter te begrijpen hoe Stand-up Comedy in Nederland werkt en hoe ik daar zelf in pas. 8 minuten geeft mij daar het ideale platform voor, zonder 8 minuten had ik nu nog steeds in de kroeg gezeten, willekeurige gasten vragend; “hoe ben je begonnen met drinken en wat heeft je dat allemaal gebracht?”

Terug naar Top

Copyright LondonMedia & www.8minuten.com 2017